Saturday, March 9, 2013

PRODUK HILANGKAN JERAWAT?

Herbalife Produk hilangkan Jerawat ke?

Ye, produk herbalife boleh bantu untuk hilangkan jerawat. Sebelum saya bercerita lebih lanjut tentang Herbalife yang boleh bertindak sebagai produk hilangkan Jerawat, kita cerita dulu tentang jerawat.. heheheh


                                                              Pic :TQ En. Google.

*** Cuba kita bayangkan kalau muka kita macam buah mengkudu nih..... hahahahaha... ee...takutkan..

Pertama : Kita ketahui dulu antara faktor-faktor yg menyebabkan jerawat itu keluar, sebelum kita ketahui apa rahsia tajuk kita hari ini iaitu Produk hilangkan Jerawat :)

- Pemakanan : Pemakanan yg tidak seimbang seperti kacang,makanan berperisa,seafood (udang,ketam,sotong,kerang),budu,  belacan, makanan berminyak/bergoreng, telur, daging, ayam goreng, makanan berlemak spt santan, dairy products spt susu lembu,coklat. -
oleh itu, untuk seseorang itu hilangkan jerawat, bukan semata-mata bergantung kpd produk sahaja, tetapi juga perlu mengawal pemakanan dengan mengambil makanan yang sihat dan seimbang, dan elakkan makanan-makanan yang menjadi punca masalah jerawat.

Dengan mengambil shake Herbalife setiap hari, akan akan membantu memperbaiki kesihatan kulit. Ini kerana nutrisi dalam shake herbalife akan menjadikan kulit lebih sihat, dan apabila kulit dah sihat, ini dapat bantu mengurangkan masalah jerawat di muka.

- Perubahan hormone : mengandung, datang  haid ataupun menopause bagi wanita

- Tekanan (Stress) : ketegangan dan stress emosi yang dihadapi setiap hari, Tidur yang tidak mencukupi/tidur lewat/tidur tidak teratur @ terlalu sibuk. Bimbang atau kerisauan yang berlebihan, ada masalah dengan kawan-kawan @ keluarga

- Toksin yang banyak didalam badan

- Allergic atau alahan :  Pemakaian kosmetik yang tidak sesuai. (Herbalife Produk hilangkan Jerawat.. ya... kita ada produk skincare dari herbalife)

- Persekitaran & Pencemaran : Habuk atau udara yang tercemar seperti asap dan bahan kimia.

- Jangkitan pada kulit & Resdung : Kuman (bacteria) jenis propionobacterium acnes boleh membiak di kelenjar sebum di kulit anda dan menyebabkan jerawat. Atas sebab itu jerawat  dinasihatkan tidak dipicit kerana apabila dipicit, kuman di dalam kulit tersebar ke kawasan sekitar dan menyebabkan jerawat di permukaan yang lebih luas.

- Faktor Cuaca : Perubahan cuaca serta cuaca panas juga adalah faktor jerawat keluar.

Daripada faktor2 diatas antara yang menyebabkan keluarnya jerawat adalah pemakanan. Pemakanan juga memainkan peranan yang penting dalam pertumbuhan jerawat ini. Contohnya, ada diantara kita yang mengalami alahan jika memakan makanan laut ataupun kekacang..tapi kita tetap juga makan...betul x? ini secara tidak langsung akan mengakibatkan kulit muka kita menjadi tidak sihat seperti mengalami kegatalan yang teruk..lalu akan menghasilkan jerawat.

Produk-produk skincare juga menjadi salah satu faktor penyebab hadirnya jerawat ini...mungkin produk yang kita ambil itu tidak sesuai dengan jenis kulit muka kita, malah selepas menggunakan produk tersebut, muka kita menjadi bertambah teruk...eee...takut kan... Jadi marilah kita berubah untuk menjadi lebih sihat dengan mengamalkan pemakanan kaya nutrisi yang boleh memperbaiki tahap kesihatan kita..samaada dalaman dan juga luaran.


Kedua : Apakah jenis Produk Hilangkan jerawat yang sesuai?

1) Sebenarnya apa yang kita makan setiap hari membantu kita sebanyak 70% untuk mendapatkan kulit dan kulit muka yang sihat dan bukan semata-mata pada produk kecantikan sahaja. Dengan mengamalkan shake herbalife sekali sehari sebagai sarapan, ianya dapat membekalkan nutrisi kepada sel, memperbaiki sel badan dan membina sel baru di dalam badan. Ini kerana shake herbalife merupakan makanan kesihatan yang dapat membekalkan nutrisi yang diperlukan oleh badan manusia.. dan jangan lupa air masak juga amat penting untuk kesihatan dalaman badan kita. Shake herbalife bukan sahaja produk untuk menurunkan berat badan ye kawan2......

2) Produk 'skincare' herbalife... (ramai yang tidak tahu sebenarnya herbalife juga ada produk penjagaan muka). Sekiranya kita mengamalkan produk kesihatan kulit muka (skincare) yang bersesuaian dengan kulit muka kita, saya pasti kulit muka kita akan bebas daripada masalah jerawat. Skincare dari herbalife ini adalah selamat digunakan kerana ianya dihasilkan daripada bahan organik dan sesuai untuk semua jenis kulit. Herbalife Produk hilangkan Jerawat sekiranya kita mengamalkan cara yang betul menggunakannya.

Jadi apa ditunggu lagi... bertukarlah kepada pilihan makanan berkhasiat yang penuh dengan nutrisi iaitu shake herbalife dan juga produk penjagaan kulit (skincare) herbalife. Lantik saya sebagai Coach anda, saya akan membantu anda menggunakan herbalife produk hilangkan Jerawat anda sekaligus memperbaiki tahap kesihatan anda. Hubungi/sms : 016.963.9330 WhatsApp
011.2650.7107 ataupun email ke : norasidah.sari@yahoo.com.
Post a Comment